Comenzi & info: 0769 527 323
Suntory The Chita 0.7L
-
210303


- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- STOC EPUIZAT: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- STOC EPUIZAT: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323
Tara:
Japonia
Tip:
Blended
Cantitate:
0,7 L
Alcool:
43%
Suntory The Chita este un single grain japanese whisky, obtinut in distileria japoneza Chita. Suntory redefineste, practic, afacerea cu bauturi din Japonia. Fondata in 1899 pentru importul si distribuirea vinului, compania s-a ramificat rapid si a trecut la productia proprie. In 1923, a realizat ceea ce, la vremea respectiva, a insemnat aproape un sacrilegiu: a distilat primul whisky din Japonia. De atunci, Suntory s-a extins atat prin crearea de marci proprii, cat si prin achizitionarea de afaceri consacrate din intreaga lume. Compania produce, in prezent, zeci de whisky-uri, spirtoase, bere, lichioruri si bauturi racoritoare care se vand pe tot globul. Suntory detine si opereaza zeci de distilerii. Dar Distileria Chita este cel mai mare secret detinut de companie. S-a raportat chiar ca, atunci cand un blogger pasionat de whisky din Japonia facea o harta a tuturor distileriilor din tara, un executiv de la Suntory l-a sunat si i-a cerut sa scoata Chita de pe aceasta harta. Chita a fost construita pe malurile peninsulei Chita de catre Keizo Sajim, maestrul secund al casei Suntory si este dedicata distilarii celui mai de calitate whisky din cereale. Stim despre aceasta distilerie doar cateva lucruri: este distileria lor de „cereale” - adică se foloseste pentru obtinerea de spirt din cereale integrale (fara malt) din grau, secara si orz. Stim, de asemenea, ca aproape toata productia sa intra in amestecurile Suntory - fiind folosit in special pentru ofertele premium, la preturi mai ridicate. Whisky-ul Chita din cereale constituie baza, sau in japoneza „dashi”, pentru toate blend-urile de whisky al casei Suntory. Distileria The Chita produce trei tipuri de whisky, folosind in principal ca materie prima cereale si un procedeu de distlare continua cu multiple coloane. Un prim tip „heavy-type grain” whisky este distilat prin alambicuri cu doua coloane, cel „medium-type” prin alambicuri cu trei coloane si cel „clean-type” prin alambicuri cu patru coloane. Aceasta diversitate este rar intalnita printre distilerii, care produc uzual doar tipul „heavy-type”. Invechirea se produce in climatul unic din Omi si Hakushu si se face butoaie de stejar american. Astfel, Suntory The Chita single grain este primul japanese whisky de sine statator care reflecta adevarata natura a acestui loc ascuns, exotic. De o culoare intens aurie, Suntory The Chita dezvolta un miros cu aroma de carmel, nucsoara, miere de salcam si trandafir inflorit. Gustul sau este moderat si omogen, cu o nota usoara de menta si intensa de miere, iar finish-ul e clar, condimentat cu lemn de stejar si cateva note dulci-amarui.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei