Comenzi & info: 0769 527 323
Domeniul Bogdan Primordial Sauvignon Blanc sec 0.75L
-
196004
- IN STOC: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- IN STOC: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- IN STOC: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Regiune: DOC Murfatlar
Culoare: Alb
Tip: Sec
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Sauvignon Blanc
Temperatura servire: 8-10°C
Alcool: 13,5 %
An: 2022
Domeniul Bogdan Primordial Sauvignon Blanc este un vin alb sec, certificat DOC CMD Murfatlar, cu 13,00% continut de alcool, care poarta numele soiului de struguri din care a fost vinificat, respectiv din struguri Sauvignon Blanc din recolta 2020.
Sauvignon Blanc este cultivat in mod special in Franţa, acolo unde isi are si originea. Este un soi alb, usor, cu o aroma ierboasa si se cultiva in prezent si in tara noastra. Vinul Sauvingnon Blanc reprezinta un vin alb de origine franceza, obtinut din strugurii cu acelasi nume, aroma sa usor fructata si ierboasa fiind proaspata si placuta. Strugurii pentru Domeniul Bogdan Primordial Sauvignon Blanc sunt culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a doua jumatate a lunii august. Ajunsi la crama, strugurii au fost desciorchinati cu blandete iar boabele trecute prin zdrobitorul cu actiune centrifuga. Presarea se face cu ajutorul preselor pneumatice, la presiune mica, apoi mustul este limpezit gravitational. Fermentarea are loc in butoaie tip barrique de stejar francez, primul an de utilizare, la o temperatura de 12-13°C. S-a aplicat batonnage de 3-4 ori pe saptamana.
Vinul a fost maturat, in proportie de 85%, in barrique francez pentru aproximativ 5 luni, restul fiind pastrat in cisterne de inox.
Domeniul Bogdan Primordial Sauvignon Blanc este un vin cu caracter dobrogean, care ne incanta inca de la prima vedere prin culoarea sa stralucitoare. Complex si mineral, reuseste sa imbine armonios nuanta lui tonica cu aromele vegetale si influenta stejarului. Acest vin este produs sub semnatura oenologului Philippe Cambie.
Are o culoare galben pal cristalin, cu reflexii verzui. Olfactiv, se distinge prin arome tipice de ardei verde si lime, completate de elemente florale si usoara vanilie, provenita de la stejar.
Gustativ, vinul este proaspat, fructat, cu note de citrice si para coapta, cu alcoolul bine integrat, completat de usoare taninuri verzi. Domeniul Bogdan Primordial Sauvignon Blanc 2020 se serveste la o temperatura recomandata de 7-9ºC, acompaniat de sushi de ton cu avocado, somon la gratar, placinta cu praz, peste la gratar, sparanghel cu bacon la cuptor, branza proaspata de capra.
„Eu cred ca vinul trebuie sa fie expresia propriului terroir: soarele, vantul, ploaia, pamantul, oamenii, dar si istoria, cultura si povestea unui popor. Asa s-a nascut Primordial. În sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinanta, cu o traditie de mii de ani, din vestita zona a Dobrogei” - explica aceasta gama Phillipe Cambie, „Oenologul anului 2010” - conform Robert Parker.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei
Alti clienti au vizualizat si...
LacertA - Cuvee IX este un cupaj de vin rosu sec, certificat DOC Dealu Mare, cu cu o tarie de 14,4%. Strugurii folositi in cupaj depind de anul de productie, ca exemplu cupajul din anul 2015 este realizat din struguri din soiul Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Blaufraenkisch iar cel din anul 2016 din struguri din soiul Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz.
LacertA - Cuvee IX este un vin de culoare rosie intensa, cu un buchet complex de fructe rosii de padure, cirese, coacaze si zmeura. Invechirea in butoaie de stejar timp de un an adauga note de vanilie, cafea, ciocolata si condimente. Are un corp ferm, complex si bine structurat, care il face un companion perfect pentru mancaruri mari de carne rosie. Este gata de a fi servit acum, dar are un potential mare de invechire.
LacertA - Cuvee IX se serveste la o temperatura recomandata de 16-18ºC, alaturi de preparate din carne rosie, in special vanat, branzeturi si ciocolata.
Crama LacertA cultiva cate sase varietati soiuri pentru vin rosu (Burgund Royal - Blaufraenkisch, Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, feteasca Neagra) si pentru vin alb (Rheinriesling, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Blanc de Noir, Feteasca Alba). Vinurile sunt obtinute din vita de vie cultivata de-a lungul paralelei 45, paralela pe care se pozitioneaza si podgoria Dealu Mare, alaturi de zone precum Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, recunoscute pentru gustul bogat, complex si catifelat. Vinurile LacertA sunt pastrate in conditii strict controlate, in crama recent inaugurata. Cand este cazul sunt maturate exclusiv in butoaie barrique din esente de stejar de cea mai buna calitate provenind din Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania.