Comenzi & info: 0769 527 323
Domeniile Averesti Herb Feteasca Neagra & Busuioaca de Bohotin - Vin rosu sec 0.75L
-
202018
In vin
- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- IN STOC: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- IN STOC: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Romania
Regiune: DOC Husi
Culoare: Rosu
Tip: Sec
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Feteasca Neagra & Busuioaca de Bohotin
Temperatura servire: 12-14°C
Alcool: 13.5%
An: 2017
Herb este denumirea veche pentru blazon sau neam nobil, iar in limba engleza este expresia ce desemneaza plantele aromatice. Colectia Herb de la Averesti cuprinde o serie de vinuri caracterizate prin arome fine de plante aromatice, delicate, potentate de o prospetime unica.
Domeniile Averesti Herb Feteasca Neagra & Busuioaca De Bohotin este un este un cupaj unic pe piata romaneasca, in care ingemanarea celor doua soiuri creeaza un vin rosu sec, certificat DOC „Husi”. Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, apoi desciorchinati fara zdrobire, boabele au fost racite la o temperatura de 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Macerarea soiul Busuioaca de Bohotin s-a facut in cisterne rotative timp de 24 de ore la temperatura de 8°C. Macerarea si fermentarea strugurilor Feteasca Neagra s-a realizat in maceratoare la temperatura de 21°C timp de 10 zile.
Domeniile Averesti Herb Feteasca Neagra & Busuioaca De Bohotin este un vin proaspat cu arome explozive de fructe de padure si note de frisca, completate de fructe rosii si nuante fine de pamant si trufe. Gust plin, vesel, cu note rustice, variaza de la fructe proaspete la tonuri de gem. Finalul este fructat, bine punctat de aciditatea placuta.
Domeniile Averesti Herb Feteasca Neagra & Busuioaca De Bohotin se serveste la o temperatura recomandata de 12-14°С, acompaniat de preparate din carne rosie de vita sau de porc.
Cramele Averesti din judetul Vaslui au fost infiintate in 1874, zona in care cultivarea vitei de vie dateaza de mii de ani, inca din perioada culturii Cucuteni. Terroir-ul zonei a atras atentia boierului Stefan Negruzzi, care, impreuna cu oenologul francez René Faure a integrat concepte si practici de viticultura moderna. Francezului i se datoreaza renasterea soiurilor vechi romanesti, Zghihara si Busuioaca, precum si introducerea soiurilor frantuzesti, Merlot, Cabernet sau Aligote. Din 2010, la Averesti a inceput revigorarea viticulturii la standarde de exceptie. Au fost replantate 650 de hectare de vita nobila, s-a construit o crama ultramoderna si s-a format o echipa de oenologi si viticultori experimentati.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei