Comenzi & info: 0769 527 323
Domeniile Averesti Diamond Busuioaca de Averesti Magnum - Vin rose demisec 1.5L
-
202007
In vin
- IN STOC: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- IN STOC: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- IN STOC: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Romania
Regiune: DOC Husi
Culoare: Rose
Tip: Demisec
Cantitate: 1,5 L
Strugure: Busuioaca de Bohotin
Temperatura servire: 6-8° C
Alcool: 12.5'%
An: 2022
La Averesti se cultiva soiul original de Busuioaca, care se bucura de recunoasterea specialistilor si amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Aici, strugurii de Busuioaca si-au gasit cele mai bune conditii de sol si clima pentru a se exprima gustativ si aromatic intr-o maniera unica. Prin cultivarea atenta a mai multor biotipuri de Busuioaca, iau nastere vinuri seducatoare prin prospetime, intensitate a gustului si calitate a aromelor care dau standardul de referinta al acestui soi.
Domeniile Averesti Diamond Busuioaca De Averesti Magnum este vin rose demisec, certificat DOC „Husi”. Strugurii au fost recoltati dimineata pana la ora 10, manual, cu multa grija, apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele au fost racite la 10° C si apoi introduse la macerat in presa timp de 6-8 ore. Dupa decantarea gravitationala timp de 24 ore, mustul a fost fermentat in vase de 2.000 L la 12° C timp de 18 zile. Pentru realizarea continutului de zahar fermentatia controlata a fost oprita prin racire la 5°C.
Domeniile Averesti Diamond Busuioaca De Averesti Magnum - Vin Rose Demisec are arome predominanta de busuioc, invaluita discret in note florale. Gust de fructe albe coapte si petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.
Domeniile Averesti Diamond Busuioaca De Averesti Magnum - Vin Rose Demisec se serveste foarte bine racit, la o temperatura recomandata de 8°С, insotit de aperitive, salate usoare, creveti, legume sotate la tigaie sau pe gratar.
Cramele Averesti din judetul Vaslui au fost infiintate in 1874, zona in care cultivarea vitei de vie dateaza de mii de ani, inca din perioada culturii Cucuteni. Terroir-ul zonei a atras atentia boierului Stefan Negruzzi, care, impreuna cu oenologul francez René Faure a integrat concepte si practici de viticultura moderna. Francezului i se datoreaza renasterea soiurilor vechi romanesti, Zghihara si Busuioaca, precum si introducerea soiurilor frantuzesti, Merlot, Cabernet sau Aligote. Din 2010, la Averesti a inceput revigorarea viticulturii la standarde de exceptie. Au fost replantate 650 de hectare de vita nobila, s-a construit o crama ultramoderna si s-a format o echipa de oenologi si viticultori experimentati.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei