Comenzi & info: 0769 527 323
Colesel Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG Fontana Vecia 0.75L
-
590008
- IN STOC: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- STOC EPUIZAT: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Italia
Culoare: Alb
Tip: Extra dry
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Glera
Temperatura servire: 2°-5°C
Alcool: 11.5%
Colesel Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG Fontana Vecia este un prosecco italian alb sec, certificat DOCG (denumire de origine controlata si garantata - cea mai inalta clasificare a vinurilor italiene) Valdobbiadene. Cu un continut de alcool de 11,50%, este vinificat din struguri de tip prosecco din soiuri de clone Colesel, din care rezulta o aciditate 6 g/l si un continut de zaharuri reziduale de 14 g/l. Ciorchinii de struguri sunt culesi exclusiv manual.
Pentru Colesel Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG Fontana Vecia este utilizata metoda de vinificare a vinului alb cu presare moderata, la care fermentarea vinului de baza are loc dupa limpezirea statica la rece, la temperaturi controlate. Metoda de producere a vinului spumant este metoda Valdobbiadene, cu fermentare secundară in cisterne, timp de o luna pana in trei luni.
Colesel Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG Fontana Vecia are o culoare galben-pai stralucitoare, cu perlaj fin si persistent si spuma cremoasa. Buchetul este delicat, cu o aroma florala din care se desprind note fructate de mar verde și para. Gustul este plin si catifelat, cu un postgust intens de fructe.
Colesel Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG Fontana Vecia se pastreaza intr-un loc racoros si ventilat, cu sticla intotdeauna in pozitie verticala. Este un prosecco ideal pentru toate ocaziile si potrivit pentru orice gust, excelent ca aperitiv. Se serveste bine racit, din frapiera cu gheata sau la o temperatura de 2-5°C.
Colesel este o crama situata in zona Valdobbiadene, parte a Patrimoniului Mondial Unesco, si este singura din microzona Cartizze care detine controlul total al liniei de productie, incepand de la prelucrarea materiei prime, selectia celor mai buni struguri si pana la produsul finit. Colesel detine 106 hectare de podgorii care se intind pe versantii abrupti la peste 300 de metri deasupra nivelului marii, care dau nastere unui vin spumant unic. Compania a luat nastere in 1949, iar din 1986, este proprietatea lui Siro Bortolin, care conduce lucrarile in podgorie pe tot parcursul anului. Unul dintre fii sai este oenologul, se ocupa de intreaga linie de productie a vinului, inclusiv de procesul de fabricare a vinului spumant, iar celalalt se ocupa de partea comerciala.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei