Comenzi & info: 0769 527 323
1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir - Vin rosu sec 0.75l
-
100036
- IN STOC: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- IN STOC: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- IN STOC: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Romania
Regiune: DOC-CMD Dealu Mare
Culoare: Rosu
Tip: Sec
Cantitate: 0,75 L
Strugure: 100% Pinot Noir
Temperatura servire: 16-18°C
Alcool: 15%
An: 2019
"Intr-o lume a vinului plina de chateau-uri, domenii si alte lumi celebre, noi suntem niste chipuri, pentru unii anonime, pentru cei care ne cunosc probabil niste inconstienti, care nu vor sa produca milioane de sticle, ci fericire pe chipul catorva oameni."
1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir este un vin rosu sec DOC-CMD, complex, placut, usor de inteles si acceptat, obtinut din struguri Pinot Noir din recolta 2011, cultivati in podgoria Dealu Mare, Fintesti.
De culoare rosu rubiniu, 1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir dezvaluie o aroma de fructe rosii coapte si condimente. Gustul este elegant, echilibrat, cu accente de mure, zmeura si capsuni si cu note de condimente dulci.
1000 de Chipuri Luscan Pinot Noir se serveste la o temperatura recomandata de 16 - 18°C, in compania unor preparate din carne carne slaba, legume la gratar, ciuperci sau branzeturi semi-dure.
Primii butasi de vita de vie din podgoria Fintesti-Naeni din Dealul Mare au fost plantati in 2007. In prezent, aceasta insumeaza 63 de hectare plantate cu vita Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasă Romaneasca. Procesul de vinificatie este specific fiecarui soi. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor si limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Procese lesunt efectuate in tancuri din inox alimentar, care nu afecteaza organoleptic produsul finit. In cazul vinurilor rosii, se practica o macerare-fermentare de 3-4 saptamani la temperaturi intre 20 si 28°C pentru o extractie optima a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat este separat de boabe si tras in tancuri pentru finalizarea fermentatiei malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase. Dupa finalizarea acestor procese, expertii oenologi decid daca vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor ramane ca atare sau vor fi cupajate.
In semn de respect pentru primii proprietari ai pamantului pe care a fost infiintata podgoria, fiecare vin poarta numele si chipul persoanei de la care a fost preluat acel pamant.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei