Comenzi & info: 0769 527 323
1000 de Chipuri IE De Fintesti Merlot - Vin rosu sec 0.75l
-
100028
- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- STOC EPUIZAT: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- STOC EPUIZAT: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Romania
Regiune: DOC-CMD Dealu Mare
Culoare: Rosu
Tip: Sec
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Merlot
Temperatura servire: 15-18°C
Alcool: 15%
An: 2017
1000 De Chipuri IE De Fintesti Merlot este un vin rosu sec DOC-CMD (editie limitata la 5060 sticle) cu o corpolenta bine structurata, obtinut din struguri Merlot din recolta 2017, cultivati in podgoria Dealu Mare, Fintesti.
De culoare rubiniu intens, 1000 De Chipuri IE De Fintesti Merlot este maturat in butoaie de stejar american, la a 2 a trecerere, timp de 12 luni. Merlot-ul a dezvoltat o aciditate medie, echilibrata, tanini fini si ofera postgust lung si usor catifelat. Aromele usoare de vanilie, zmeura, prune, cirese negre, stejar si cacao sunt completate de un gust complex, cu note de visine negre, prune, merisoare si stejar.
1000 De Chipuri IE De Fintesti Merlot se serveste la o temperatura recomandata de 16 - 18°C, in compania unor preparate din carne rosie, vanat, pui si rata cu sos light de fructe de padure, legume la gratar, paste cu sos rosu sau branza.
Primii butasi de vita de vie din podgoria Fintesti-Naeni din Dealul Mare au fost plantati in 2007. In prezent, aceasta insumeaza 63 de hectare plantate cu vita Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasă Romaneasca. Procesul de vinificatie este specific fiecarui soi. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor si limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Procese lesunt efectuate in tancuri din inox alimentar, care nu afecteaza organoleptic produsul finit. In cazul vinurilor rosii, se practica o macerare-fermentare de 3-4 saptamani la temperaturi intre 20 si 28°C pentru o extractie optima a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat este separat de boabe si tras in tancuri pentru finalizarea fermentatiei malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase. Dupa finalizarea acestor procese, expertii oenologi decid daca vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor ramane ca atare sau vor fi cupajate.
In semn de respect pentru primii proprietari ai pamantului pe care a fost infiintata podgoria, fiecare vin poarta numele si chipul persoanei de la care a fost preluat acel pamant.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei