Comenzi & info: 0769 527 323
Maschio dei Cavalieri Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry 0.75L
-
213004
- STOC EPUIZAT: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- STOC EPUIZAT: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Italia
Regiune: Treviso
Culoare: Alb
Tip: Extra dry
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Glera
Temperatura servire: 6-8°C
Alcool: 11.00%
Cand vinul vorbeste despre emotii, pasiune si prietenie, cand descoperi un teritoriu, Veneto, intr-o inghititura, cand intalnesti excelenta si stilul intr-o singura sticla, se cheama ca ai descoperit Maschio dei Cavalieri, gama superioara de la Cantine Maschio.
Maschio dei Cavalieri Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG este un prosecco italian foarte sec, certificat DOCG (denumire de origine controlata si garantata) Millesimato, la nord de Venetia. Acest prosecco cu 11,00% continut de alcool, este vinificat din struguri Glera. Oenologii care dau viata produselor Maschio dei Cavalieri au lucrat intotdeauna cu pasiune pentru a valorifica la maximum soiurile de struguri indigene din regiunea Veneto, in special cele din zona de est, punand astfel in valoare adevarata "inima" a acestui teritoriu extraordinar si bogat. Aici se gaseste Glera, din care se obtine Prosecco in versiunile DOC si DOCG, precum si marile vinuri spumante, care se obtin, de asemenea, din soiuri de vita de vie internationale bine cunoscute, cum ar fi Pinot in varietatile Gris, Blanc si Noir, si care exprima echilibrul si calitatea acestui teritoriu. La acestea se adauga diferitele versiuni de Incrocio Manzoni, care in pivnitele Maschio sunt imbunatatite in vinuri de mare eleganta.
Maschio Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry este un prosecco aromat, cu perlaj puternic si gust atractiv. Inovarea si experimentarea in gama Maschio dei Cavalieri sunt pietrele de temelie ale intregului proces. Metoda de productie are ca protagoniste drojdiile reci si selectionate, precum si utilizarea metodelor de conservare si imbuteliere esentiale pentru a aduce doar perfectiunea naturala a bulelor de prosecco in paharul consumatorilor din intreaga lume. Pentru productia de Prosecco DOC Treviso se folosesc bazele din "zona istorica" a denumirii, care reprezinta cea mai buna zona din vastul teritoriu implicat in cultivarea strugurilor Glera. Vinaria isi obtine vinurile spumante direct din must, care este supus spumei cu drojdii selectionate pentru o perioada de o luna la o temperatura controlata de 12-15°C. Procesul de fermentare este intrerupt prin scaderea temperaturii autoclavei pentru a obtine nivelul dorit de zahar rezidual. Tehnica folosita imbunatateste potabilitatea, definita de parfumul aromat si de gustul proaspat, precum si de perlajul fin.
Maschio Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry are o culoare galben-pai cu reflexii verzui. Buchetul intens si parfumat, cu note de citrice confiate si flori de salcam, este completat de un gust elegant, moale si fructat, cum ar fi mar, para, piersica.
Maschio Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry se serveste bine racit la o temperatura de 6-8°C. Acest prosecco cu perlaj indraznet este recomandat alaturi de preparate din peste sau fructe de mare, precum si alaturi de fructe. Vinurile produse de Cantine Maschio provin din struguri cultivati pe dealurile din Valdobbiadene si Conegliano si in Valea Piave. Acesta este tinutul Prosecco, o zona care se intinde de la frumusetea aspra a Dolomitilor pana la eleganta rafinata a Venetiei, unde vita-de-vie este cultivata de peste 3.000 de ani.
Povestea Cantine Maschio a inceput in 1973, cand Bonaventura Maschio a transformat distileria veche de un secol a familiei sale intr-o crama care, inca de pe atunci, dispunea de ultima generatie in ceea ce priveste tehnologia si metodele de productie. În prezent, produce cele mai bine vandute doua vinuri din Italia, Maschio Chardonnay si Maschio Pinot Rosa. Cantine Maschio cultiva unele dintre cele mai importante soiuri de struguri din Italia. Alaturi de strugurii indigeni din Veneto, din „tinutul prosecco” ce se intinde de la colinele din Valdobbiadene pana in valea raului Piave, din nordul Italiei, cultiva si soiuri internationale care, in acest mediu perfect pentru viticultura, au gasit un habitat ideal in care sa-si exprime caracteristicile de calitate. Crama foloseste in procesul de imbuteliere masini speciale de umplere, cunoscute sub numele de masini "izobare", care permit umplerea sticlelor intr-un mediu perfect steril, in care produsul nu intra in contact cu aerul. În acest fel, vinurile isi pastreaza in sticla toate caracteristicile de prospetime si parfum. Istoria Cantine Maschio este, de asemenea, istoria Prosecco, un vin care, cu stilul sau proaspat, usor si plin de viata, a creat un nou tip de bautura orientat spre convivialitate, aperitivul si cocktailul cunoscut sub numele de "spritz". Cantine Maschio face parte din grupul Cantini Riunite.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei