Comenzi & info: 0769 527 323
Adriano Adami Garbel Prosecco Brut DOC Treviso 0.75L
-
460068
- STOC EPUIZAT: Bucuresti, Blvd. Banu Manta Nr. 18
- STOC EPUIZAT: Brasov, Str. Plevnei Nr. 12
- STOC EPUIZAT: Timisoara, Str. Paul Chinezu Nr. 6
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323Tara: Italia
Regiune: Treviso
Culoare: Alb
Tip: Brut
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Glera
Temperatura servire: 7°-8°C
Alcool: 11.0%
In dialectul local venetian, cuvantul "Garbèl" exprima o senzatie satisfacatoare de prospetime si o usurinta placuta - de aceea a fost ales pentru a descrie acest prosecco. Adriano Adami Garbèl Prosecco Brut a fost vinificat prin presare usoara a strugurilor, urmata de o decantare a mustului si de fermentare la temperaturi controlate de circa17-19°C cu drojdii de cultura.
Maturarea se face in contact cu o drojdii fine, in recipiente de otel inoxidabil timp de trei luni. A doua fermentare de tip "Metodo Italiano" are loc in rezervoare de otel, sub presiune, la o temperatura de circa 15-17°C, urmata de o stabilizare la rece (-4°C). Ultima etapa o reprezinta o filtrare severa inainte de imbuteliere, pentru a elimina drojdia uzata din vinul spumant. Durata ciclului de vinificare este de aproximativ 40 de zile.
Adriano Adami Garbèl Prosecco Brut are o culoare galben-deschis, cu perlaj fin, delicat si persistent. Olfactiv, prezinta note de fructe coapte precum pere, mere galbene si pepene galben. Echilibrul si finetea superba completeaza aromele crocante si racoritoare. Prezinta un gust placut, acrisor, cu o fructuozitate crocanta. Este recunoscut pentru finalul sau sec, aromele tinere si pentru caracterul sau placut.
Adriano Adami Garbèl Prosecco Brut este potrivit ca aperitiv sau ca acompaniament pentru mancaruri cu gust delicat.
Temperatura de servire este de 7-8° C, in pahar de vin alb de latime medie. Se recomanda pastrarea vinului in pivnita, la adapost de caldura si lumină, dar nu in frigider. Pentru a indica proveniența strugurilor din podgorii de campie, eticheta este aplicata orizontal.
Vinaria Adriano Adami a fost infiintata in localitatea Alta Marca, de langa Treviso, fiind prezenta in 1933 la prima Expozitie de Vinuri Tipice Italiene din Siena cu primul sau sortiment de vin. Continuand traditia familiei, Adriano Adami a devenit un nume pentru Prosecco de calitate pe piata locala. Anii 1980 au marcat sosirea celei de-a treia generatii din familie, cu oenologii proaspat calificati Armando si Franco Adami, combinand traditiile familiei cu specializarea si tehnologia. Cu o instalatie moderna de vinificatie si de productie de vinuri spumante, brandul a trecut pe noi piete si a dobandit o reputatie solida. In prezent, Adami produce aproximativ 750.000 de sticle de vin de pe 50 de hectare de vita-de-vie, dintre care 12 de terenuri proprii, iar restul cultivate de alti mici cultivatori.
- Serviciu clienti dedicat: 0769527323/0748949933
- Timpul de livrare 1 – 4 zile
- Retur simplificat in 14 de zile
- Produse de calitate 100% originale
- Peste 400 de branduri
- Metode de livrare
- Sameday
- Cargus
- EasyBox
- Modalitati de plata
- Plata ramburs (la livrare) - 5,99 lei
- Plata online - 0 lei