

Comenzi & info: 0769 527 323
Ai nevoie de ajutor?
0769 527 323
Tara:
Italia
Regiune:
Lombardia
Culoare:
Alb
Tip:
Brut
Cantitate:
0,75 L
Alcool:
12%
"La Montina Estate, producatorul acestui Franciacorta Brut, propune un cadou deosebit adresat iubitorilor de vinuri. Cutia La Montina Franciacorta Set Sabie Brut contine o sticla de vin spumant, obtinut dintr-un cupaj din struguri din diferite recolte și soiuri, proveniti din vii localizate in sapte localitati din Franciacorta, insotita de o sabie pentru sabrare.
Cu o proportie 85% struguri Chardonnay si 15% Pinot Noir, amestecul obtinut printr-o presare usoara a fost fermentat in sticla timp de cel putin 24 de luni, iar separarea drojdiilor s-a facut prin procedeul numit degorjare, respectand conditiile si cerintele prevazute in caietul de sarcini pentru vinurile Franciacorta Brut cu denumire de origine controlata si garantata (DOCG).
Cele doua tipuri diferite de struguri ajuta la mentinerea unei calitati uniforme in timp, rezultatul fiind un La Montina Franciacorta Brut elegant, curat si versatil, potrivit pentru orice ocazie. Spumantul La Montina Franciacorta Brut are o stralucire generoasa, o aciditate medie si o culoare galben-pai cu nuante verzui, ce anticipeaza aromele placute de fructe proaspete si note florale. Excelent ca aperitiv si companion de incredere al antreurilor, al pestelui si al carnii rosii preparate simplu, La Montina Franciacorta Brut se consuma frapat la o temperatura de 6-8 °C. Podgoriile La Montina, situate in Monticelli Brusati, in nord-estul regiunii Franciacorta din provincia Brescia, sunt atestate documentar incepand la 1620. In 1982, viile trec din proprietatea calugaritelor doroteene din Contrada in cea a fratilor Bozza, care construiesc crama cu o capacitate extinsa in 2008 la 7.450 m² in subteran, cu o capacitate de 3.000.000 de sticle.
Sabrarea sau deschiderea sampaniei cu sabia isi are originea in Franta, in timpul razboaielor napoleoniene. Aceasta tehnica se poate aplica doar pentru sticlele de spumant si sampanie, care sunt formate din doua jumatati laterale, lipite longitudinal, iar gatul sticlei este lipit separat - toate pentru a oferi sticlei rezistenta la presiunea rezultata in procesul de fermentare. Se recomanda ca operatiunea de sabrare sa fie facuta cu precautie, pe cat posibil de catre somelieri, pentru a evita accidentele, iar sticla sa fie pastrata in frigider (nu la gheata), pentru ca gatul acesteia sa fie racit corespunzator. "