Comenzi & info: 0769 527 323
Coniac & Brandy
72 produseConiac si Brandy sunt doua tipuri de bauturi fine si buni companioni pentru serile lungi, presarate cu povesti de viata. Branduri celebre de coniac si brandy sunt cunoscute inca de la deschiderea primelor baruri si sunt populare si astazi in localuri din intreaga lume. Victor Hugo numea coniacul „lichiorul zeilor”. Care sunt diferentele dintre
Coniac si Brandy?
Coniacul este un sortiment luxos de Brandy. Nu orice Brandy poate fi numit Coniac. Spre deosebire de Brandy, care poate fi produs oriunde in lume dintr-o mare varietate de fructe, productia coniacului are instructiuni precise si este restransa la o arie geografica specifica, mai exact regiunea Cognac din Franta. Cea mai importanta regula este ca in productia coniacului sa se foloseasca doar struguri albi.
Coniacul, bautura lui Napoleon
Coniacul Courvoisier de pilda este cunoscut in lumea intreaga ca bautura preferata a lui Napoleon Bonaparte. Caracterul special al coniacului are la baza sucul de struguri albi combinat cu apa specifica ariei geografice in care este produs. Regiunea Cognac unde s-a nascut bautura este o zona idilica din apropiere de Bordeaux, Franta, cu soluri fertile si traversata de raul Charente. Coniacul poate fi pastrat chiar si 100 de ani in butoaie confectionate 100% din lemn. Cu cat este mai invechit un coniac, cu atat culoarea sa este mai inchisa. Coniacul este cunoscut ca o bautura calmanta, de aceea este recomandat sa fie savurat dupa cina.
Brandy
Brandyul este o bautura distilata obtinuta din suc de fructe fermentat. Cel mai des in prepararea unui brandy se folosesc strugurii, dar si merele, gutuile, piersicile, caisele sau prunele. Gustul unui brandy este memorabil, delicat si fructat, intens si cald. Este folosit cu succes si in cocktailuri datorita aromelor bogate.