Comenzi & info: 0769 527 323
LacertA Winery
24 produseCrama LacertA si-a ales, pentru denumire, un simbol interesant si neobisnuit pentru vinurile produse in Romania: soparla (lacerta - in limba latină). Aceasta denumire, insotita si de semnatura grafica, a fost de bun augur cramei de la Fintesti, din judetul Buzau - un loc unde pamantul fertil si curat e recunoscut dupa soparlele mici care alearga peste tot. Pe de alta parte, creatorul identitatii de brand a mizat si pe trimiterea cuvantului latin “certa” - “o alegere sigura si buna”. In centrul domeniului LacertA se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.
Crama Lacerta detine 82 de hectare cu vita de vie in podgoria Dealu Mare, una dintre cele mai importante regiuni viticole din tara si cea mai buna podgorie pentru obtnerea de vinuri rosii. Plantatiile de vita de vie sunt intr-o zona situata de-a lungul paralelei 45, unde sunt pozitionate şi celebrele regiuni Bordeaux, Saint-Emilion, Toscana si Piemont. Vinurile obtinute aici sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex si catifelat. Normarea succesiva a productiei pe parcursul anului pana la obtinerea a maxim 1 kg de struguri pentru fiecare butuc de vita si selectia stricta a strugurilor care intra in procesul de vinificatie asigura vinului un nivel calitativ ridicat. Vinurile cramei LacertA sunt pastrate in conditii strict controlate, in crama recent inaugurata. Cand este cazul, sunt maturate exclusiv in butoaie barrique din esente de stejar de cea mai buna calitate, provenind din Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania.
LacertA - Cuvee IX este un cupaj de vin rosu sec, certificat DOC Dealu Mare, cu cu o tarie de 14,4%. Strugurii folositi in cupaj depind de anul de productie, ca exemplu cupajul din anul 2015 este realizat din struguri din soiul Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Blaufraenkisch iar cel din anul 2016 din struguri din soiul Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz.
LacertA - Cuvee IX este un vin de culoare rosie intensa, cu un buchet complex de fructe rosii de padure, cirese, coacaze si zmeura. Invechirea in butoaie de stejar timp de un an adauga note de vanilie, cafea, ciocolata si condimente. Are un corp ferm, complex si bine structurat, care il face un companion perfect pentru mancaruri mari de carne rosie. Este gata de a fi servit acum, dar are un potential mare de invechire.
LacertA - Cuvee IX se serveste la o temperatura recomandata de 16-18ºC, alaturi de preparate din carne rosie, in special vanat, branzeturi si ciocolata.
Crama LacertA cultiva cate sase varietati soiuri pentru vin rosu (Burgund Royal - Blaufraenkisch, Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, feteasca Neagra) si pentru vin alb (Rheinriesling, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Blanc de Noir, Feteasca Alba). Vinurile sunt obtinute din vita de vie cultivata de-a lungul paralelei 45, paralela pe care se pozitioneaza si podgoria Dealu Mare, alaturi de zone precum Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, recunoscute pentru gustul bogat, complex si catifelat. Vinurile LacertA sunt pastrate in conditii strict controlate, in crama recent inaugurata. Cand este cazul sunt maturate exclusiv in butoaie barrique din esente de stejar de cea mai buna calitate provenind din Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania.